Menu
Categories
KAKAK PUTUS JARI TEGUR DUA ORANG ADIK BUAT MAKSIAT
August 27, 2011 Berita Dunia
Number of View: 8509

Seorang kakak menempuh pengalaman pahit apabila putus jari kelengking kerana cuba menegur dua orang adiknya yang bergelumang dengan maksiat kerana bersekedudukan dengan teman lelaki mereka masing-masing,Kakak malang itu putus jari kerana di tetak oleh kekasih adiknya.

Selain putus jari kelengkeng,wanita yang mahu dikenali dengan nama hidayah turut dibuang kerja sebagai kerani kerana kecacatan yang di alaminya.Lebih memilukan lagi,majlis perkahwinannya yang patut berlangsung akhir jun lepas telah di batalkan,dan itulah “habuan” yang dia terima dalam usaha mahu menyelamatkan dua orang adiknya dari kancah maksiat.

insiden malang itu berlaku pada 24mei lalu di rumah sewa kedua orang adiknya yang dikenali sebagai Aishah, 20 dan Ain, 16 yang tinggal di taman perumahan dan mereka bersekedudukan dengan teman lelaki masing-masing.

hidayah memang hilang sabar melihat perangai adik-adik nya itu apabila bersekedudukan dengan lelaki bukan islam itu sejak april,manakala teman lelaki seorang adiknya lagi itu terlibat dengan penagihan dadah.

 

Kesian nasib seorang kakak yang berusaha selamatkan adiknya dari kancah maksiat menerima nasib yang malang.

 

Incoming search terms:

"7" Comments
  1. kalo dh nafsu, bnuh pn boleh. terukla akhlak budak2
    Encik Ji recently posted..Punca Manusia Menangis |Koleksi Sebab Munasabab|My Profile

  2. memang kuang ajar pnye adik.eii geram pulak sy

  3. ini serius . Mcm budak2 sanggup buat demi maksiat

Leave a Reply
*