TERSELAMAT DARI MAUT SETELAH LEHER TERTUSUK BULUH

Number of View: 4962

 

gambar leher Heal yang ditusuk buluh

TERSELAMAT DARI MAUT SETELAH LEHER TERTUSUK BULUH,Seorang remaja berusia 13 tahun yang berasal dari Virginia, Amerika Syarikat (AS), berjaya selamat setelah lehernya tertusuk buluh.Remaja bernama Dez Heal sedang bermain-main dengan temannya dan berperanan sebagai ninja dan ia menyimpan buluh itu di dalam baju kemejanya. Ketika dia melompat buluh itu menusuk tepat di leher sebelah kanannya.

Meski buluh itu dikeluarkan lima jam selepas kejadian, namun Heal tidak mengalami risiko apapun. Seorang doktor bernama Paul Pepe mengatakan,sesiapa sahaja tak boleh mengeluarkan buluh itu kecuali yang pandai. “Jika itu memutuskan urat saraf pernafasan Heal maka kemungkinan akan banyak darah keluar,” kata doktor yang bertugas sebagai ketua unit kecemasan di University of Texas Southwestern Medical Center.

Dia bernasib baik kerana cepat dirawat. Kalau tidak,sudah pasti maut akan menjemputnya. Malang tidak berbau,tetapi dia masih belum ditakdirkan untuk meninggalkan kami” ujar Ibu Heal ketika ditemuramah oleh wartawan akhbar uk.Dailynews.
Tags: , , , ,

0 thoughts on “TERSELAMAT DARI MAUT SETELAH LEHER TERTUSUK BULUH”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge