JEPUN MENGHASILKAN KEBAB TERPANJANG DI DUNIA

Number of View: 6108
Kebab Terpanjang Di Dunia

JEPUN MENGHASILKAN KEBAB TERPANJANG DI DUNIA,Penduduk di sebuah pulau dijepun sibuk menyiapkan makanan yang yang boleh dikatakan  fantastik.Mereka menghasilkan kebab yang panjangnya melebihi 100 meter.Ribuan penduduk di Pulau Ishigaki memasak kebab atau roti isi daging ala Timur Tengah yang sepanjang 107,6 meter.Acara ini diadakan adalah bertujuan membuat promosi daging lembu dari Ishigaki.

Pada awalnya,pihak penganjur hanya mahu menghasilkan kebab daging lembu sepanjang 25 meter sahaja kerana melihat rekod dunia kebab terpanjang sebelum ini hanya berukuran 8.74 meter yang dibuat di texas,Amerika Syarikat.

menurut pejabat Dinas Pariwisata Ishigaki Shuntaro Kosasa,mereka baru mendapat tahu bahawa penduduk di lebanon sebenarnya telah berjaya memecahkan rekod dunia apabila mereka berjaya menghasilkan kebab sepanjang 97.5 meter pada bulan ogos yang lalu.

Kebab yang dihasilkan oleh penduduk Pulau Ishigaki ini tentunya dianggap sebagai kebab terpanjang di dunia,tetapi rekod ini perlu didaftarkan kepada lembaga rasmi pencatat rekod seperti Guinnes World Record.

Incoming search terms:

Tags: , , , ,

0 thoughts on “JEPUN MENGHASILKAN KEBAB TERPANJANG DI DUNIA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge