PERNAH JUMPA BAKSO SEBESAR KEPALA BAYI ?

Number of View: 5434

PERNAH JUMPA BAKSO SEBESAR KEPALA BAYI ?Pernahkah Anda membayangkan ada bakso sebesar kepala bayi?,Tapi itulah yang ada di kedai Bakso Bola Dunia dan Mi Ayam di Cikampek, Jawa Barat.Kedai bakso hebat ini terletak di Jalan Ir. H. Juanda, Cikampek.

Menurut pemilik kedai bakso bola dunia, Didin, bakso itu terbuat dari daging asli.Mereka hanya memberikan sedikit campuran tepung.Di dalam bakso tersebut mengandung urat, tetelan, dan hati yang sudah dicampur.

Bakso ini mengandungi 3/4 kilo daging asli iaitu hampir 1kg.Bakso ini telah dibangun kan pengusaha bakso ini sejak awal tahun 2000 lagi.pengusaha bakso ini dahulunya pernah bekerja di kedai bakso asal Wonogiri, Jawa Tengah.dia ingin mencipta bakso yang lain daripada  lain untuk tujuan menarik minat pembeli.

walaupun Kedai bakso bola dunia ini diuruskan oleh anak lelakinya,tetapi dia masih lagi membuat bakso yang hebat itu.bakso bola dunia memang terbilang mahalnya yang dijual dengan harga Rp 50 ribu.untuk satu mangkuk bakso boleh dinikmati lebih daripada lima orang makan.Selain bakso bola dunia,mereka juga menjual bakso yang beukuran biasa.

 

sumber

One thought on “PERNAH JUMPA BAKSO SEBESAR KEPALA BAYI ?”

 1. Bakso
  Yag laen ada jual engk..
  Ya dia betk nya
  Sama jga ma bkso
  Tpi dimakan
  Engk hbs2
  Ada jual engk??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge