BORANG BANTUAN RM500 DIBUKA 10 DISEMBER

Number of View: 20062

DAFTAR BANTUAN RM500 DIBUKA 10 DISEMBER,Perkembangan terkini berkaitan Bantuan rm500 untuk isirumah yang berpendapatan rm3000.tentu ramai yang ingin tahu perkembangan mengenai bantuan rm500 one off ini.Proses pendaftaran untuk permohonan insentif Bantuan Tunai RM500 akan dibuka selama sebulan mulai 10 Disember ini dengan urusan pembayaran dijangka dilakukan pada pertengahan bulan Januari 2012.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, borang pendaftaran boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) atau agensi-agensi kerajaan yang terpilih.

Menurut Ahmad Husni, bantuan itu dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah negara ini.Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6 bilion.

>>>BR1M 2.0 Terkini<<<

 

UPDATE BORANG BANTUAN RM500

BORANG BANTUAN RM500

Borang bantuan tunai Rm500 boleh didapati di jabatan pembangunan Persekutuan,Pejabat Cawangan Dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia LHDNM serta Agensi-agensi kerajaan.Borang bantuan rm500 ini diberi percuma,jangan terpedaya jika ada individu yang menjual borang bantuan tunai itu.

BAGI YANG NAK DOWNLOAD BORANG BANTUAN TUNAI RM500 INI BOLEH KLIKK SINI

Syarat-Syarat Kelayakan Bantuan Rm500

  • Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga merangkumi individu berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa.
  • Ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga itu turut merangkumi ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan
  • Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan dan warga emas sebatang kara.
  • Ketua isi rumah yang bekerja sendiri juga layak untuk membuat permohonan

 

INFO SELANJUTNYA KLIKK SINI

Incoming search terms:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

One thought on “BORANG BANTUAN RM500 DIBUKA 10 DISEMBER”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge