TAK SEKOLAH PUNYA PEROMPAK | REALITI KEHIDUPAN

Number of View: 3942

TAK SEKOLAH PUNYA PEROMPAK | REALITI KEHIDUPAN, MUENCHEN,Seorang perompak terbodoh di jerman,divonis akhirnya dijatuhkan hukuman penjara selama 7tahun.Lelaki yang berusia 57 tahun itu ditangkap ketika merompak sebuah bank.sayangnya perompak itu tidak tahu yang bank itu telah ditutup beberapa tahun yang lalu dan kini berfungsi sebagai sebuah klinik fisioterapi.

Seperti yang dilapor dari BBC,Lelaki tersebut di jatuhkan hukuman penjara selama tujuh tahun kerana didapati bersalah merompak bank di Walchum, Jerman utara, Mei lalu.Mengetahui Bank sasarannya untuk merompak itu telah berpindah,perompak itu menahan seorang wanita yang berada ditempat kejadian dan meminta wang tebusan 10,000 euro.

Tidak begitu jelas macam mana boleh berlaku penahanan orang tebusan itu,apa yang pasti perompak tersebut menggunakan pistol mainan dan memaksa wanita itu menyerahkan wang 400 euro.Dan kemudia peompak itu melarikan diri dengan menggunakan kenderaan yang dipercayai dicuri.

Laporan dari AFP,menyebut bahawa pistol mainan perompak itu tertinggal didalam kenderaan dan pihak polis menjejak suspek dengan mengunakan kaedah cap jari.

Media di Jerman menyebut pelaku sebagai perampok paling bodoh dalam sejarah Jerman.Dalam perbicaraan,didapati lelaki tersebut merupakan seorang perompak yang dikehendaki kerana mempunyai sebanyak 22 rekod jenayah yang lepas.

Pengadilan akhirnya menjatuhkan vonis penjara tujuh tahun antara lain karena ia penjahat yang dikehendaki dan akibat tindakannya, seorang wanita yang menjadi mangsa dan masih mengalami gangguan kesihatan.

Sumber:TRIBUNNEWS.COM

 

Incoming search terms:

Tags: , , , ,

0 thoughts on “TAK SEKOLAH PUNYA PEROMPAK | REALITI KEHIDUPAN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge