SEMAKAN PERMOHONAN GAGAL BR1M | RAYUAN BR1M

Number of View: 58603

SEMAKAN PERMOHONAN GAGAL BR1M | RAYUAN BR1M,Kerajaan memberi jaminan akan menyemak semula borang permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi pemohon yang mengemukakan rayuan.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai berkata, semakan itu bertujuan memastikan pemohon yang benar-benar layak tidak terlepas daripada menerima bantuan wang tunai sekali bayar sebanyak RM500 itu.

klik sini

“Sebanyak 900,000 permohonan tidak dapat kelulusan kerana kesalahan teknikal seperti gagal kemuka borang permohonan BR1M lengkap dan ada juga yang ditolak kerana proses awal mendapati pemohon tidak layak.

“Bagaimanapun kita akan semak setiap permohonan ini dengan syarat pemohon terbabit mengemukakan rayuan kepada kementerian Kewangan,” katanya ketika dihubungi┬áKosmo!┬ádi sini semalam.

Pemberian BR1M diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada pembentangan Bajet 2012 Oktober tahun lalu membabitkan pengagihan wang tunai sekali bayar RM500 kepada isi rumah berpendapatan RM3,000 sebulan dan ke bawah.

sumber

Incoming search terms:

Tags: , , , , , ,

6 thoughts on “SEMAKAN PERMOHONAN GAGAL BR1M | RAYUAN BR1M”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge