LEE CHONG WEI TARIK DIRI FINAL ALL ENGLAND 2012 | FINAL ALL ENGLAND

Number of View: 4107

LEE CHONG WEI TARIK DIRI FINAL ALL ENGLAND 2012 | FINAL ALL ENGLAND,Pemain perseorangan utama negara, Datuk Lee Chong Wei gagal mempertahankan kejuaraan All England apabila terpaksa menarik diri dari meneruskan set kedua perlawanan akhir perseorangan lelaki di National Indoor Arena, Birmingham semalam.

Pemain nombor satu dunia itu mengalami kecederaan di bahu kanannya ketika menentang musuh tradisinya dari China, Lin Dan pada kedudukan 2-6.Walaupun agak terganggu dengan kesakitan di bahunya, Chong Wei tetap memberikan tentangan sengit sebelum memberi laluan kepada Lin Dan untuk memenangi set pertama 21-19 DI Final All England 2012.

Penonton yang berada di National Indoor Arena itu nyata tidak putus-putus memberi sokongan padu dan sorakan semangat kepada pemain negara itu sehingga Chong Wei terpaksa akur dengan kecederaan yang dialaminya.

“Saya rasa kami bermain baik dan dia (Chong Wei) juga bermain baik. Tetapi dia tidak mahu kecederaannya menjejaskannya kerana saya tahu dia mahu bermain dan kami akan bertemu lagi di Sukan Olimpik,” kata Lin Dan ketika ditemu bual selepas perlawanan final perseorangan di kejuaraan all england.

sumber

Incoming search terms:

Tags: , , , , , , , , , ,

0 thoughts on “LEE CHONG WEI TARIK DIRI FINAL ALL ENGLAND 2012 | FINAL ALL ENGLAND”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge