PELACUR BERSEDIA UNTUK EURO 2012 | KISAH DUNIA

Number of View: 2839
Gambar Hiasan

PELACUR BERSEDIA UNTUK EURO 2012 | KISAH DUNIA,Menjelang kejohanan bola sepak Euro 2012,industri pelacuran di ukraine dijangka menarik ramai pelanggan dan meraih keuntungan.Namun, segelintir pihak memberi amaran bahawa Ukraine mempunyai kadar jangkitan HIV tertinggi di rantau Eropah Timur.

Menurut sebuah Laman Web seks Ukraine,Para pelacur Kiev bersedia untuk Euro 2012.Malah ada antara pelacur membaca sejarah 16 pasukan yang bertanding dan maklumat asas mengenai bola sepak.Ukraine menukar industri pelacuran daripada jenayah kepada hanya kesalahan kecil pada tahun 2006. Denda yang dikenakan cuma antara AS$10 (RM32) hingga AS$25 (RM79).

Manakala individu yang menjadi bapa ayam atau mengendalikan pusat pelacuran tetap boleh dikenakan hukuman melakukan jenayah.

Menurut Pakatan HIV/AIDS Antarabangsa, negara bekas Kesatuan Soviet itu mempunyai 52,000 hingga 83,000 orang pekerja seks. Seramai 11,000 pelacur beroperasi di Kiev.

Beratus-ratus ribu peminat bola sepak dijangka hadir untuk menyaksikan kejohanan tersebut yang bermula 8 Jun ini di Warsaw, Poland dan berakhir di Kiev pada 1 Julai depan.

Kumpulan aktivis wanita Ukraine yang dikenali sebagai Femen memberi amaran Euro 2012 akan meningkatkan aktiviti pelancongan seks.

Sementara itu, menurut pengendali organisasi hak pekerja seks Legalife, Olena Tsukerman, kebanyakan pelacur mungkin akan menaikkan kadar perkhidmatan, berikutan kebanjiran para peminat bola sepak yang kaya dari negara Eropah Barat.

Sumber Asal: AFP

Tags: , , , , ,

0 thoughts on “PELACUR BERSEDIA UNTUK EURO 2012 | KISAH DUNIA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge