DISKAUN PINJAMAN PELAJARAN PTPTN | BAJET 2013

Number of View: 6261

DISKAUN PINJAMAN PELAJARAN PTPTN | BAJET 2013,Berita Gembira buat semua peminjam-peminjam pinjaman PTPTN kerana perdana menteri mengumumkan Diskaun 20% akan diberi kepada peminjam yang membuat penyelesaian sekaligus Pinjaman PTPTN mereka.Bagi yang ingin menyelesaikan pinjaman,mereka boleh membuat pembayaran sebelum 30 September 2013.

Bagi peminjamyang membayar pinjaman mereka secara konsisten,mereka akan menerima diskaun sebanyak 10%setahun.Diskaun untuk peminjam pinjaman PTPTN ini terkandung dalam bajet 2013 yang telah dibentangkan.diharap diskaun yang diberi ini dapat meringankan beban kepada peminjam2 diseluruh malaysia.

 

Incoming search terms:

Tags: , , , , , ,

One thought on “DISKAUN PINJAMAN PELAJARAN PTPTN | BAJET 2013”

  1. idea utk memberi 20% diskaun utk mereka yg ingjn membayar penuh dan 10 % jikalau membayar konsisten dianggap sebagai suatu ketidakadilan kepada pelajar2 yg bersusah payah menambah ilmu, meningkatkan kemahiran dan seterusnya menyumbang kearah menaikkan taraf ekonomi negara. Ini kerana ilmu itu bukanlah suatu kos tetapi adalah keperluan hidup dan mempunyai amanah yg besar dimana ilmu ini qkan dijana dan diperturunkan kepada generasi seterusnya. Berteraskan kepada fahaman ini, hendaklah kerajaan sepatutnya membiayai separuh drpd kos pengajian itu dan memansuhkan caj faedah. kerajaan perlu sedar yg langkah ini dapat memeberi lebih motivasi dan galakan kepada pelajar menyumbang bakti terhadap pembangunan negara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge